Για τον Χρήστο Τσιόλα που έφυγε έτσι ξαφνικά…

Έφυγε αναπάντεχα από τα εγκόσμια ο αγωνιστής τής εθνικής ιδέας Χρήστος Τσιόλας.

Ο Χρήστος Ναπολέοντος Τσιόλας από τα εφηβικά του χρόνια αποφάσισε να δώσει τον καλό υπέρ έθνους αγώνα μέσα από τις τάξεις τού ΕΝ.Ε.Κ. και ακολούθως και άλλων εθνικών οργανώσεων. Αγωνίστηκε με συνέπεια, συνέχεια και ανιδιοτέλεια και υπήρξε μπροστάρης και ακούραστος μαχητής, γεγονός που του περιποιεί μεγίστη τιμή. Ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή τού αγώνα τόσο τοπικώς όσο και πανελληνίως. Και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, με ευγένεια, με καλοσύνη, με χιούμορ, με ευφυΐα και βάθος ανάλυσης. Θεωρία και πράξη ένα, με αξιοπρέπεια και δυναμισμό.

Συνέγραψε το ιστορικό πόνημα “Τα πρόσωπα τού φόβου – Οι κατοχικές δυνάμεις στη Θεσσαλία και οι συνεργάτες τους” (εκδ. Πελασγός), προσφέροντας στην ιστοριογραφία ένα εξαιρετικό πόνημα, από τα σημαντικότερα τού είδους που έχουν γραφεί τα τελευταία χρόνια. Ετοίμαζε δε και νέο βιβλίο για την ίδια περίοδο, όμως κόπηκε τόσο απροσδόκητα το νήμα τής ζωής του.

  Άσκηση αντιμετώπισης μαζικής τρομοκρατικής επίθεσης ισλαμιστών σε δημόσιους χώρους στην Ελλάδα - Τι φοβούνται;

Το τελευταίο διάστημα αγωνιζόταν ως στέλεχος τού Κέντρου Μελετών και Προώθησης Εθνικών Ιδεών φ (Κέντρο φ). Με μεστές, εύστοχες και ουσιαστικές παρατηρήσεις και παρεμβάσεις φρόντιζε να ανοίγει το δρόμο για νέους ποιοτικούς και νικηφόρους αγώνες. Λίγες ημέρες πριν από τον αδόκητο χαμό του, την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, πρόσχαρος και συνεπής, ανέλαβε σε τηλεσυνάντηση ενώπιον των συναγωνιστών του να ετοιμάσει εισήγηση για το μέλλον τής εθνικιστικής προσπάθειας. Δυστυχώς δεν πρόλαβε να μας κάνει κοινωνούς τής διεισδυτικής και ώριμης σκέψης του και στο συγκεκριμένο θέμα, μεγαλώνοντας ακόμη πιο πολύ το χρέος μας. Οφείλουμε να σταθούμε όπως αρμόζει στην περίσταση: ανθρώπινα δίπλα στη γυναίκα του και στους οικείους του και αγωνιστικά τιμώντας με ένταση τού εθνικού αγώνα τη μνήμη τού λεβέντη συναγωνιστή μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

  Βόμβα για την οικονομία τα επιδόματα μεταναστών (Πίνακες)

ΥΓ:Ας μου επιτραπεί και κάτι προσωπικό: Σ’ ευχαριστώ Χρηστάρα που με τίμησες με την φιλία σου. Αν δημιουργήσουμε κάτι με τον Θωμά, θα σου το αφιερώσουμε. Προχωρώντας το φ, θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το όντως δυσαναπλήρωτο κενό σου στελεχώνοντάς το με νέους ανθρώπους όπως θα σου άρεσε.

Και κάτι τελευταίο: Χρήστο Τσιόλα, εκεί που πας, να πεις τού κουμπάρου σου τού Έλληνα Κώστα Καρδαρά και των άλλων συναγωνιστών μας ότι δεν τους ξεχάσαμε και ότι σαν μνημόσυνα συνεχίσουμε τον αγώνα ως τη νίκη.

Ύστατο Χαίρε!

Γιώργος Σαγιάς

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

koinosparanomastis