Τουρκικό δημοσίευμα αναφέρεται στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την τούρκικη ομάδα χάντμπολ Μουραταπασα και τα όσα συνέβησαν με τις αθλήτριες να υποστηρίζουν ότι τις έφτυσαν και τους έκαναν χειρονομίες. Διαβάστε τα όσα γράφει..

Κρίση υπήρξε στην Ελλάδα, στο δεύτερο ματς που έπαιξαν για το ευρωπαϊκό κύπελλο χάντμπολ οι ομάδες Δήμος Μουραταπασα και ΠΑΟΚ. Στο ματς ενώ ήταν αναρτημένη η σημαία της Ελλάδας, δεν αναρτήθηκε η σημαία της Τουρκίας. Φανατικοί Έλληνες οπαδοί έφτυσαν τις Τουρκάλες αθλήτριες ενώ πέταξαν λάδια στο γήπεδο. Σκληρή υπήρξε η αντίδραση από το υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση που έγινε από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρονται τα εξής: “Στο ματς που έγινε στις 13 Ιουνίου Σεπτεμβρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στον αθλητικό σύλλογο Δήμου Μουρατπασά και στον ΠΑΟΚ, οι αντιτουρκικοί, ακραία εθνικιστικοί και φανατικοί κύκλοι της Ελλάδας, έδειξαν για μία ακόμη φορά το άσχημο πρόσωπό τους. Υπο κανένα τρόπο δεν αποδεχόμαστε το γεγονός ότι κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, παρά την προηγούμενη απόφαση μεταξύ των δύο ομάδων για αποφυγή της έντασης, ενώ υπήρχε η ελληνική σημαία, εμποδίστηκε η ανάρτηση της τουρκικής σημαίας.

  Θεσσαλονίκη: Ο Αφγανός που φιλοξενούσαν ασέλγησε στην ανήλικη κόρη τους!

Κάνουμε έκκληση για μία ακόμη φορά στις αρμόδιες αρχές της Ελλάδας , να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για αποκλεισμό από τις αθλητικές εκδηλώσεις των οπαδών που υποστηρίζουν την ξενοφοβία και τη βία”.

Η 20 ετών αθλήτρια της ομάδας του Δήμου Μουραταπασα Αϊσέ Ντιντς, είπε πως λόγω του ότι στην αίθουσα δεν υπήρχε τουρκική σημαία, βγήκαν στο γήπεδο με φανέλες οι οποίες έφεραν την τουρκική σημαία.

Η Αϊσέ Ντιντς είπε πως οι σε βάρος τους προκλητική συμπεριφορά των οπαδών εκνεύρισε την ομάδα, ενώ όπως είπε μετά από κάθε γκολ που έβαζαν, είχαν τη χαρά να φυλάνε την τουρκική σημαία που είχαν στη φανέλα τους. Η Ντιντς είπε πως ήταν ενήμερες σχετικά με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και συνέχισε λέγοντας : “Πρώτη φορά στη ζωή μου είδα τέτοιους οπαδούς. Μας έκαναν χειρονομίες με χέρια και πόδια ενώ μας έφτυσαν. Προσπαθήσαμε να παίξουμε κάτω από την βαριά πίεση των οπαδών του ΠΑΟΚ. Νευριάσαμε και το αισθανθήκαμε σαν ματς της εθνικής ομάδας” αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα.

  Όχι στα τουρκικά σήριαλ… οι τηλεθεατές έχουν τη δύναμη στα χέρια τους

πηγή tourkikaneaLoading...