Η Τουρκία φτιάχνει drone για ανθυποβρυχιακές αποστολές – Ψάχνουν τα υποβρύχια μας

Η Τουρκία προχωρά πλέον στην παραγωγή των νέων Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων τύπου Aksungur για ανθυποβρυχιακές αποστολές.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των δοκιμών του το UAV κατάφερε να διατηρηθεί στον αέρα επί 49 συνεχόμενες ώρες σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ. Μάλιστα η έκδοση αυτή έχει μειωμένο βάρος κατά μερικές εκατοντάδες κιλά ώστε να επιτευχθεί μία αυτονομία 60 ωρών.

Οπως έγινε γνωστό το εν λόγω αερόχημα κατάφερε να προσβάλει στόχο από απόσταση 30 χλμ. ( το ύψος άφεσης δεν κατονομάζεται αν και είναι σημαντικό) χρησιμοποιώντας κατευθυνόμενες βόμβες KGK-82 οι οποίες έχουν καθοδήγηση λέιζερ.

  Η AUKUS και τα πυρηνικά υποβρύχια: Πώς λειτουργούν οι «αόρατοι γίγαντες»

Εκτός των εν λόγω βομβών το αερόχημα έπληξε στόχο χρησιμοποιώντας και κατευθυνόμενο βλήμα τύπου Teber-82. Γενικά, το Aksungur θεωρείται ότι μπορεί να απογειωθεί έχοντας στις πτέρυγές του συνολικά 12 βλήματα τύπου MAM-L με το σύνολο του οπλισμού που μπορεί να φέρει να ανέρχεται στα 750 κιλά.

Η κατασκευάστρια TUSAS έχει σκοπό να επεκτείνει μελλοντικά το οπλοστάσιο του αεροχήματος και για ανθυποβρυχιακή χρήση όπως αντίστοιχα οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει συλλογές όπλων και αισθητήρων για τα δικά τους MQ-9 Reaper για ανθυποβρυχιακή χρήση.

  Τουρκία: Τα σύννεφα σχημάτισαν μια αλλόκοτη μορφή πάνω από την Κωνσταντινούπολη - Viral το βίντεο στο διαδίκτυο

Με αυτό τον τρόπο μπορούν αν επιχειρήσουν βαθιά μέσα σε εχθρική θαλάσσια περιοχή τα αεροχήματα κυνηγώντας υποβρύχια χωρίς τη χρήση των επανδρωμένων και πολύ μεγάλων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας τα οποία όμως μπορούν αν φέρουν πολύ καλύτερα και περισσότερα συστήματα και όπλα.

Μάλιστα Πολεμικό Ναυτικό στην Τουρκία έχει ήδη προχωρήσει σε μια πρώτη παραγγελία αριθμού αεροχημάτων του τύπου.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

sportime.gr