Οι Τούρκοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να τρυπήσουν μέσα στην Ελληνική ΑΟΖ.

Όπως έχουμε ξαναγράψει από αυτήν εδώ την σελίδα, το πιο πιθανό σενάριο είναι του θερμού επεισοδίου για να οδηγηθούμε στην Χάγη και να μοιράσουμε την Ελληνική ΑΟΖ. Έλληνες πολιτικοί όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ήδη το λένε ανοιχτά, “Πρέπει να πάμε στην Χάγη” ενώ ο Αν. σύμβουλος Εθνικής ασφαλείας Ντόκος μιλάει ακόμα και για συνεκμετάλλευση!

Σε γεωτρήσεις και σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο προχωράει η Τουρκία. Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, Ιμπραχίμ Καλίν οι έρευνες εκτός από την ανατολική Μεσόγειο θα πραγματοποιηθούν και στην περιοχή που περιλαμβάνει το μνημόνιο που υπέγραψε τη Λιβύη.

  Σ. Καλεντερίδης: Η αλήθεια για τον Έβρο και οι Γεωπολιτικές βλέψεις της Τουρκίας

«Λόγω της συμφωνίας μας με την επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης θα συνεχίσουμε τις σεισμικές έρευνες και τις γεωτρήσεις μας στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και στις περιοχές που συμφωνήσαμε με τη Λιβύη. Σε αυτό το ζήτημα πρέπει να τονίσω πως είμαστε αποφασισμένοι», ανέφερε ο Καλίν.

Σύμφωνα με τον Καλίν, η συμμετοχή της Τουρκίας έχει φέρει ισορροπία στη Λιβυκή κρίση. «Παρότι η τουρκική κοινότητα δείχνει να ασκεί πιέσεις, ξέρουμε την αλήθεια. Ξέρουμε ότι ο Χαλίφα Χαφτάρ βρίσκεται στην πλευρά του πολέμου» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν.Loading...