Δύο τουρκικές φρεγάτες εμφανίστηκαν ανοιχτά της λιβυκής πρωτεύουσας, Τρίπολης, όπου βρίσκεται η έδρα της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας του πρωθυπουργού, Φαγιέζ αλ Σαράζ, τον οποίο στηρίζει ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

Οι φρεγάτες ήταν ορατές από την ακτή και το Libya Review έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες τους.
Επίσης, πριν από περίπου 10 ώρες η πλευρά του στρατάρχη Χάφταρ ανέφερε στο Twitter πως στρατιωτικά τμήματα και τανκς αποβιβάστηκαν στην Τρίπολη και κατευθύνονται στην αεροπορική βάση Maitiga.

Τι αναφέρουν τα ΜΜΕ της Λιβύης:
”Πρόκειται για τα πλοία που βρίσκονταν εδώ και μέρες στην Αλγερία στα πλαίσια ασκήσεων και όπως φαίνεται ο Ερντογάν με αιφνιδιαστική κίνηση έστειλε νέα βοήθεια στον Σάρατζ.

Τα τουρκικά θωρηκτά έφθασαν στην πρωτεύουσα της Λιβύης στην Τρίπολη από την Αλγερία, αφού διεξήγαγαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.”

  Πλήγμα για Τουρκία και ISIS στην Συρία-Ο Συριακός Στρατός εκκαθαρίζει τις ερήμους από Ισλαμιστικά στοιχεία (video)

Σύμφωνα με τις εικόνες που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, σε ένα από τα δύο πολεμικά διακρίνεται και ένα ελικόπτερο.
Στα τέλη του περασμένου μήνα, το τουρκικό ναυτικό έστειλε δύο πολεμικά πλοία στην Αλγερία, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

Πηγές του LNA αναφέρουν τα εξής:

”Τουρκικές μονάδες και άρματα μάχης αποβιβάστηκαν στην Τρίπολη και με προστασία από τις ταξιαρχίες Αλναβάσι και Αλράντα κινούνται προς την αεροπορική βάση της Μιτίγκα.”

Η σχετική είδηση μάλιστα επιβεβαιώνει όλα όσα έγραφε το Πενταπόσταγμα πριν λίγες ημέρες:

  Γιατί αποχωρούν από την Λιβύη 1500 Ρώσοι μισθοφόροι που ήταν στο πλευρό του Χαφτάρ

”Δεν καταλαβαίνουν από τελεσίγραφα οι Τούρκοι στην Α. Μεσόγειο και ετοιμάζουν την επόμενη πρόκληση. Μάλιστα σήμερα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας πέρασαν στο επόμενο βήμα και έκαναν μία αποκάλυψη.

Όπως αναφέρουν, αυτές τις ημέρες στην Α. Μεσόγειο και σχετικά κοντά στην Λιβύη, βρίσκονται τέσσερις τουρκικές φρεγάτες στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, οι οποίες όμως παραμένουν εντολές, καθώς αποκαλύπτεται, πως υπάρχει σχέδιο δράσης στην περιοχή.Loading...