Να χτυπήσει σκάφος του Λιμενικού Σώματος, επιχείρησε σήμερα στις 1:45 τα ξημερώματα, μία τουρκική ακταιωρός, χτυπώντας και μάλιστα με ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα την πρύμνη του ελληνικού σκάφους.

Στο βίντεο ντοκουμέντο ακούγεται ένας λιμενικός να λέει: “Μας έσπασε τα ρέλια. Είναι στα δικά μας και μας χτύπησε, πίσω μας χτύπησε”. Το περιστατικό έλαβε χώρα στην μέση γραμμή ανάμεσα στην Κω και τα τουρκικά παράλια. Σύμφωνα με το Λιμενικό «το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής».

  Διορία στην Ελλάδα για αυτονόμηση της Θράκης! Τουρκικό σεμινάριο!

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού έχει ως εξής:
Σκοπούμενη σύγκρουση τουρκικής ακταιωρού με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του

Την 05:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους. Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...