Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι με αφορμή την επέτειο της Άλωσης στις 29 Μαίου 1453.

Ο γαμπρός του Ερντογάν Τεχνικός Διευθυντής της Baykar Defense, Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, με μήνυμα του στο twitter, ενημερώνει για την πτήση ενός τουρκικού uav Bayraktar στον Έβρο, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Μάλιστα ο κωδικός της πτήσης είναι 1453 με προφανή αναφορά στην σημερινή επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης που έγινε στις 29 Μαϊου του 1453.

Στο μήνυμα του που συνοδεύει τον χάρτη με τη πτήση του τουρκικού uav στον Έβρο, ο γαμπρός του Ερντογάν μνημονεύει τον Πορθητή και την Άλωση της Πόλης.

«Το UAV Bayraktar TB2 ξεκίνησε να περιπολεί στα ελληνικά σύνορα. Από την Ανατολή προς τη Δύση, από Βορρά προς Νότο οι ουρανοί μας είναι ελεύθεροι» έγραψε ο Μπαϊρακτάρ.

Και το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ANADOLU, δημοσιοποίησε την παρουσία του UAV Bayraktar TB2 στα ελληνοτουρκικά σύνορα, επισημαίνοντας πως η δράση του «διασφαλίζει τα συμφέροντα της Τουρκίας».

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Ερωτηθείς για την πτήση του μην επανδρωμένου αεροσκάφους στον Έβρο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής τόνισε πώς οι ελληνικές δυνάμεις δεν έχουν καταγράψει σχετική δραστηριότητα στην περιοχή.Loading...