Όπως αναφέρει το militaire.gr, το πρωί της Τρίτης τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος πέταξε σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από τη ναυτική βάση της Λέρου, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν.

Οι υπερπτήσεις των Τούρκων τα τελευταία χρόνια και ειδικά μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, ήταν πολλές αλλά πάντα σε μεγάλα ύψη και κυρίως πάνω από ακατοίκητα νησιά.
Αργότερα έβαλαν στο “πρόγραμμα” και κατοικημένα νησιά. Πριν μερικές ημέρες είχαμε ξανά υπέρπτηση στη Λέρο και σήμερα επέλεξαν να πετάξουν προκλητικά πάνω από τη ναυτική βάση του νησιού.

Οι προκλητικοί τουρκικοί χάρτες: Χωρίς υφαλοκρηπίδα ελληνικά νησιά και Κύπρος
«Eπειδή οι ακτές μας βλέπουν τις ακτές της Λιβύης είχαμε τη δυνατότητα της συμφωνίας. Και βέβαια έχουμε τις μεγαλύτερες ακτές στην ανατολική Μεσόγειο κι αυτό μας δίνει άλλες δυνατότητες. Μιλούν για υφαλοκρηπίδα γύρω από την Κρήτη. Δεν υπάρχει υφαλοκρηπίδα γύρω από τα νησιά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εκεί αφορά μόνο τα χωρικά ύδατα» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

  Μητροπολίτης Ανδρέας: «Η Αλβανία βάζει μπροστά τους απογόνους των εγκληματιών "Τσάμηδων"»

Η αντίληψη του Τούρκου Προέδρου και της γείτονος, περί των ελληνικών χωρικών υδάτων αποτυπώνεται σε χάρτες τους οποίους η Τουρκία παρουσιάζει ως επίσημη θέση της και έχει δώσει στην δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα η ελληνική υφαλοκρηπίδα φαίνεται να αγνοείται από την Τουρκία η οποία παρουσιάζεται να έχει εισέλθει σε αυτή αγνοώντας το Καστελόριζο, την Κρήτη, την Ρόδο και την Κάρπαθο «κατεβαίνοντας» μέχρι εκεί προκειμένου να εφάπτεται με την υποτιθέμενη λιβυκή υφαλοκρηπίδα.

Ως αποτέλεσμα τα ελληνικά νησιά αλλά και η Κύπρος παρουσιάζονται δίχως υφαλοκρηπίδα.

  Απίστευτο δώρο στον Ερντογάν: Ανοίγουν τις Καστανιές! – Σ.Πέτσας: «Από 1η Ιουλίου ανοίγει το πέρασμα του Έβρου»

Σε άλλο χάρτη, αποτυπώνονται τα μίλια στα οποία τα τουρκικά θαλάσσια σύνορα υποτίθεται πως τέμνονται με την Λιβύη.

Σημειώνεται πως ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, δεν παρέλειψε να εκφράσει την ανησυχία του για το νέο δόγμα Ερντογάν.

Παράλληλα, σε αντίστοιχο χάρτη η Τουρκία αποτυπώνει την περιοχή που παρουσιάζει ως δική της, στην οποία και διατείνεται πως εντός του 2020 σκοπεύει να στείλει ερευνητικό πλοίο.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Ο Τούρκος πρόεδρος σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους κατηγόρησε για άλλη μια φορά τον πρωθυπουργό για την πρόσκληση του Χαφτάρ στην Αθήνα.Loading...