Για αυτό λύσσαξαν οι Τούρκοι – 10 τρισ. ευρώ η αξία των υδρογονανθράκων της Κρήτης

Στο ασύλληπτο ποσό των 10 τρισ. ευρώ υπολογίζεται η αξία των υδρογονανθράκων που διαθέτει η Κρήτη, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στις 18/4/18 στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη ο επιστημονικός ερευνητής της καναδικής κυβέρνησης και ομότιμος καθηγητής στο τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνης Φώσκολος.

“Το Αιγαίο έχει ψίχουλα, το Ιόνιο μεζέ και η Κρήτη το μπον φιλέ των υδρογονανθράκων της Ελλάδας” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φώσκολος, ο οποίος προκάλεσε αίσθηση με τη συνέντευξη που παραχώρησε πριν από λίγους μήνες στο ekriti, για το θέμα των υδριτών, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα σωθεί μόνο αν αξιοποιηθούν τα κοιτάσματα της Κρήτης, τα οποία όπως είπε είναι μεγαλύτερα και πλουσιότερα από εκείνα της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας.

  Τα «απαράγραπτα δικαιώματα» των Βορειοηπειρωτών παραγράφονται με θεατή την Ελλάδα

Όσον αφορά την υπολογιζόμενη αξία των υδρογονανθράκων, αυτή μπορεί να φτάσει τα 6 τρισ. 300 δισ ευρώ, ενώ η αξία του πετρελαίου μπορεί να φτάσει τα 3 τρις. 500 δισ. ευρώ, αν η πληρότητα των κοιταγμάτων αγγίξει το 100%!

Τούρκος ναύαρχος: Η Ελλάδα “υφάρπαξε” από τη Λιβύη θαλάσσια περιοχή 39.000 τ.χλμ

Όπως ανέφερε Τούρκος ναύαρχος ο οποίος είναι ο θεωρητικός της εξάπλωσης της τουρκικής ΑΟΖ νότια της Κρήτης, η Ελλάδα “υφάρπαξε” από τη Λιβύη θαλάσσια περιοχή 39.000 τ.χλμ. από την Λιβύη, ενώ το ίδιο προσπάθησε να κάνει και με την Αλβανία αλλά η Άγκυρα προειδοποίησε εγκαίρως τα Τίρανα με αποτέλεσμα να γλιτώσουν οι Αλβανοί την… κλοπή θαλάσσιων περιοχών από την Ελλάδα!

«Η Ελλάδα επιδιώκει να αφήσει την Τουρκία εκτός των ενεργειακών κοιτασμάτων στην Μεσόγειο, ετοιμάζεται με στήριξη από το κράτος-τρομοκράτης Ισραήλ και από την Αίγυπτο να προβεί σε ανακήρυξη ΑΟΖ.

  Τα «απαράγραπτα δικαιώματα» των Βορειοηπειρωτών παραγράφονται με θεατή την Ελλάδα

Η Αθήνα με την ίδια μέθοδο άρπαξε 39.000 τ.χλμ. από την Λιβύη.

Η Ελλάδα που το 2011 κήρυξε περιοχές στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης ως περιοχές σεισμικών ερευνών, καθώς η Λιβύη λόγω των εσωτερικών ταραχών δεν έφερε αντίρρηση, προχώρησε σε ένα ακόμη βήμα και το 2014 άνοιξε διαγωνισμό για έρευνες υδρογονανθράκων στις περιοχές αυτές.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

Οι ειδικοί τονίζουν πως η Ελλάδα με αυτές τις προσπάθειες, στην ουσία κάνει βήματα ώστε να κατοχυρώσει στον εαυτό της, θαλάσσιες εκτάσεις που ανήκουν στην Λιβύη. Αναφέρεται πως η Ελλάδα με τα τετελεσμένα αυτά, απέκτησε 39.000 τ.χ. θαλάσσης που κανονικά ανήκουν στην Λιβύη και ότι αυτή η περιοχή εκεί, αποτελεί το 1/3 της ΑΟΖ της Λιβύης στην περιοχή.