Τούρκος αρνητής της Γενοκτονίας των Αρμενίων καταδικάστηκε στην Ολλανδία – Πόσους έχουμε στην Ελλάδα;

Για ρητορική μίσους και υποκίνηση βίας καταδικάστηκε οριστικά ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τουρκοαζέρων της Χάγης Ιλχάν Ασκίν από το εφετείο του Ζβόλε της Ολλανδίας.

Έτσι, ο Ασκίν που δηλώνει αμετανόητος καθώς δεν θεωρεί παράνομες τις δηλώσεις του θα εκτίσει ποινή 120 ωρών κοινωνικής εργασίας και φυλάκισης ενός μήνα με αναστολή.

Ο Τούρκος της διασποράς είχε συμμετάσχει σε συλλαλητήριο στην Ολλανδία το 2014, τραγουδώντας συνθήματα πως το «Καραμπάχ θα γίνει ο τάφος των Αρμενίων».

  Έρχεται ο πρώτος ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ διαστημικός σταθμός! Ποιός θα τον χρηματοδοτήσει

Το συλλαλητήριο είχε πραγματοποιηθεί στην πόλη Άλμελο, όπου διάφορες φιλοτουρκικές και τουρκικές οργανώσεις της διασποράς, διαμαρτυρήθηκαν για την ανέγερση μνημείου της Γενοκτονίας των Αρμενίων στον προαύλιο χώρο της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας στην πόλη.

Ακολούθησε μήνυση κατά του Ασκίν από την αρμενική κοινότητα της Ολλανδίας, και την υπόθεση ανέλαβε η ολλανδική δικαιοσύνη που αποφάνθηκε πως ο Τούρκος ομογενής υποκίνησε με τα συνθήματά του τη βία εναντίον των Αρμενίων, προσβάλλοντας ταυτόχρονα μερίδα του πληθυσμού λόγω της αρμενικής τους καταγωγής.
Πηγή

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter