Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου που μετείχε στην σύνοδο εκπροσωπώντας την Τουρκία, ανέφερε πως είναι ανάγκη να συνεχιστεί η οικονομική στήριξη προς τους πρόσφυγες από την Συρία αλλά δίπλα σε αυτό όπως είπε χρειάζεται να συνεχιστεί η ασφαλής επιστροφή και εγκατάσταση τους.

Ο Τσαβούσογλου είπε πως χάρη στο περιβάλλον σταθερότητας που διασφάλισε η Τουρκία στη Βόρεια Συρία περισσότεροι από 400.000 Σύροι πρόσφυγες επέστρεψαν στα σπίτια τους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Διεθνής κοινότητα πρέπει να δώσουν σημασία σε αυτή την πολιτική. εμείς ως Τουρκία διασφαλίζουμε την ασφαλή επιστροφή των προσφύγων”

  Κομισιόν: 130 εκατ. ευρώ για Κέντρα "μεταναστών" σε Σάμο, Λέρο και Κω

“Η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματα των προσφύγων”

Ο Τσαβούσογλου μιλώντας στην σύνοδο όπου μετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών από διάφορες χώρες έθεσε στην επικαιρότητα τα μέτρα που έχει πάρει η Ελλάδα ενάντια στους πρόσφυγες και είπε πως “Η Ελλάδα ξεκάθαρα παραβιάζει τα δικαιώματα των προσφύγων. Η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματα των προσφύγων, καθώς προκαλεί θανάτους βουλιάζοντας τα σκάφη τους, τους κρατά σε στρατόπεδα με απάνθρωπες συνθήκες και το σημαντικότερο ότι δεν επιτρέπει να κάνουν χρήση του δικαιώματος ασύλου”.
……

  Κομισιόν: 130 εκατ. ευρώ για Κέντρα "μεταναστών" σε Σάμο, Λέρο και Κω

https://www.iha.com.tr/haber-cavusoglu-yunanistan-multeci-haklarini-cigniyor-853681/

tourkikanea.gr

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...