5 Μαΐου 2010 – Οι γνωστοί – άγνωστοι, οι κουκουλοφόροι, αναλαμβάνουν δράση και με συντονισμένες ενέργειες ρίχνουν μολότοφ –και μάλιστα αναβαθμισμένες- στο βιβλιοπωλείο Ιανός και στο κτίριο της Μαρφίν στην οδό Σταδίου.

Ανθρωποι εγκλωβίζονται, καίγονται, πνίγονται από τον καπνό, δεν έχουν έξοδο διαφυγής. Τρεις συνάνθρωποί μας, τρεις απλοί υπάλληλοι, νέα παιδιά χάνουν τη ζωή τους. Μην ξεχνάμε τα ονόματά τους:

Ήταν η Παρασκευή Ζούλια 35 ετών, η Αγγελική Παπαθανασοπούλου 32 ετών, έγκυος στο πρώτο της παιδί και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης 36 ετών.

Την κατασκευή μνημείου για τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης στην Marfin στις 5 Μαΐου 2010 ζήτησε με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

  Χανιά: Αλλοδαποί Έδεσαν ανήλικο Έλληνα και τον μαστίγωναν αλύπητα!

«Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία της Marfin, οι κουκουλοφόροι ένοχοι δεν έχουν τιμωρηθεί για τη δολοφονία του Επαμεινώνδα Τσάκαλη, της Παρασκευής Ζούλια, της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου και ενός αγέννητου μωρού, που κάηκαν ζωντανοί μέσα στην τράπεζα, μετά τη ρίψη βόμβας μολότοφ σε αθώους ανθρώπους» σημειώνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην ερώτησή του, την οποία απευθύνει στους υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

«Στο πρόσφατο παρελθόν ακούσαμε μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, μεταξύ των οποίων και ο τέως πρωθυπουργός, να μην αντιλαμβάνονται “τι κακό έχουν οι μολότοφ”, αλλά και να δηλώνουν σε τηλεοπτικά πάνελ ότι δεν θυμούνται να έχει σκοτωθεί κανείς από αυτές. Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστεί.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter
  Μίλτος Τεντόγλου: "Τι έκανα; Τι έκανα; Πήγα στο τελευταίο άλμα και τους το έκλεψα"

Στόχος των κουκουλοφόρων στις 5 Μαΐου 2010 ήταν να αφαιρέσουν ζωές» υπογραμμίζει κ. Κυρανάκης και καλεί τους δύο υπουργούς να ενημερώσουν τη Βουλή εάν «υπάρχει σχεδιασμός εκ μέρους της κυβέρνησης για την ανέγερση μνημείου στη μνήμη των θυμάτων από τον εμπρησμό στη Marfin στις 5 Μαΐου 2010, ως ελάχιστο καθήκον και φόρο τιμής».Loading...