Εντολές σε αξιωματούχους του Πενταγώνου να σχεδιάσουν πιθανές αμερικανικές αντιδράσεις κατά του Ιράν ως αντίποινα για τις επιθέσεις κατά των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι του Πενταγώνου είπαν πως διατάχθηκαν κατά την συνάντηση στον Λευκό Οίκο να καταρτίσουν ένα σχέδιο επίθεσης αλλά δεν προσθεσαν περισσότερες λεπτομέρειες για τις επιλογές που τους παρουσιάστηκαν.

Πηγή προσκείμενη στον Λευκό Οίκο είπε πως η διακυβέρνηση Τραμπ νιώθει πως ο χρόνος είναι με το μέρος της καθώς κτίζεται μια ισχυρή κατηγορία με αποδείξεις κατά τους Ιράν, το οποίο έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ευθύνη για τις επιθέσεις.

  Η Τουρκία αποκτά αεροπορική βάση στη Λιβύη

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Mike Pompeo είναι έτοιμος να ταξιδέψει στην Σαουδική Αραβία την Τρίτη το βράδυ για να συσκεφτεί με τους ηγέτες του Ριάντ και όως αναφέρει η πηγή τίποτα δεν θα γίνει μέχρι να επιστρέψει ο ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ και να έχει δημιουργηθεί η ομάδα «Εθνικής Ασφάλειας» του Τραμπ.

Σημειώνεται ότι ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας Lindsey Graham, ήδη έχει ζητήσει κτύπημα κατά του Ιράν ως αντίποινα για τις επιθέσεις στην Σ.Αραβία.

Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ υπολογίζουν ότι με την διεξαγωγή της φετινής Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την επόμενη εβδομάδα, θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ηγέτες άλλων χωρών σε διεθνές επίπεδο, αλλά και να συζητήσουν τα επόμενα βήματα, αναφορικά με ενδεχόμενη αμερικανική (πολεμική) αντίδραση κατά του Ιράν. Θεωρείται ουσιαστικά απίθανο να συμβεί κάτι πριν από τις συζητήσεις αυτές, σύμφωνα με την πηγή που έχει λάβει γνώση για τις συζητήσεις που γίνονται σχετικά στον Λευκό Οίκο.

  Σκληρό βίντεο από τις ΗΠΑ: Ξυλοκοπούν άγρια πολίτη

Ο Τραμπ έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι το βάρος της απόφασης πέφτει στην Σαουδική Αραβία, σχετικά με το ποιος δρόμος θα ακολουθηθεί, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν βιάζεται να αντιδράσει.Loading...