Για τα κρούσματα στη Νέα Σμύρνη Λάρισας και τα επεισόδια που σημειώθηκαν εκεί μίλησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ένταση σημειώθηκε σήμερα, Παρασκευή, στον οικισμό Ρομά, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, όταν στο σημείο μετέβη λεωφορείο για να παραλάβει τους ασθενείς με κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται πως στον οικισμό εντοπίστηκαν 35 νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας για τα πρωινά συμβάντα προειδοποίησε για τον κίνδυνο εμφάνισης της πανδημίας σε συγκεκριμένους χώρους, όπου δεν τηρούνται οι κανόνες προστασίας.

  Επιχείρηση του Λιμενικού για ύποπτο σκάφος με όπλα στην Κρήτη

«Εστίες με ευάλωτους πληθυσμούς, όπως οικισμοί Ρομά, απαιτούν ειδική διαχείριση. Πρέπει να μας βοηθήσουν οι φίλοι Ρομά» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε πως μέχρι τώρα με τη συμπεριφορά μας κρατήσαμε τα νούμερα χαμηλά.

«Αν το κρατήσουμε έτσι, θα σβήνει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Δεν δίστασε, ωστόσο, να εκφράσει και τη μεγαλύτερή του ανησυχία για ένα ξέσπασμα ξανά πολλών κρουσμάτων.

«Ξέρετε πόσο καιρό θα πάρει για να μειώσουμε μια επιδημία που αφορά σε 1.000 άτομα σε μια περιοχή και να την φτάσουμε σε μονοψήφιους αριθμούς, να κατεβάσουμε τον περίφημο αναπαραγωγικό ρυθμό το Ρ0 σε 0,5 ώστε να σβήσει; Θα πάρει περίπου 30 με 35 μέρες παίρνοντας όλα τα μέτρα» είπε.

  Διαμαρτυρία κατοίκων του Δήμου Θεσσαλονίκης κατά της δημιουργίας δομής παράνομων μεταναστών στην Ε΄κοινότητα

«Με ανησυχεί να μη γίνει πρακτικά αδύνατο αυτό όταν έχουμε πολλές επιδημίες» πρόσθεσε.

Να σημειωθεί πως συνολικά 40 κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον μέχρι στιγμής απολογισμό σε 2.810 ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 160, καθώς κατέληξαν ακόμη τέσσερις ασθενείς.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

sputniknews.grLoading...