Θα μπορούσε να ήταν ένας από τους πολεμιστές του Λεωνίδα.. Θα μπορούσε να είχε πολεμήσει στον Μαραθώνα.

Θα μπορούσε να ήταν στο Μανιάκι.. στο Ρούπελ.

Ένα είναι σίγουρο όμως, ότι όποια στιγμή και να γεννιόταν, θα πολεμούσε για να υπερασπισθεί την πατρίδα του με το αίμα του χωρίς δεύτερη σκέψη όπως και το έκανε.

Διαβάζοντας το παρακάτω κείμενο που έγραψε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς την στόφα από την οποία είναι φτιαγμένοι οι ήρωες.

Άνθρωποι απλοί καθημερινοί που θα μπορούσαν να ήταν σε οποιαδήποτε στιγμή της ιστορίας.. σφυραλατημένοι όμως με φωτιά αμόνι

  Αν το Καστελλόριζο είναι μακριά, τότε τι είναι οι υπερπόντιες κτήσεις Βρετανίας και Γαλλίας;

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας διαβάζοντας ιστορία, αποφάσισε να γράψει ο ίδιος ιστορία.. το είχε πάρει απόφαση και το γνώριζε, όταν μερικές ώρες πριν πέσει νεκρός, είχε γράψει στο facebook “ΕΛΛΑΣ Η ΘΑΝΑΤΟΣ”.. και αφού δεν άντεχε να μην έχει την αγαπημένη του Ελλάδα στην γή που γεννήθηκε, επέλεξε το δεύτερο.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είναι το είδος του άνθρωπου που τρέμουν οι Εφιάλτες, οι δειλοί και τα ανθρωπάκια.. που φοβούνται μην χάσουν τον μισθουλάκο τους.

Είναι το είδος του ανθρώπου που φοβούνται οι αυλοκόλακες, και οι μίζεροι υπάλληλοι που περιμένουν το επίδομα κάθε 1η του μηνός.

  Γαλλική πολεμική φρεγάτα ανοιχτά της Πάφου μήνυμα προς την Τουρκία (εικόνα)

Ο Κωνσταντίνος τους τρομάζει.. γιατί τους ξυπνάει από τον μίζερο ύπνο και βάζει φωτιά στην δειλή πραγματικότητα που ζούν.

Ο Κωνσταντίνος τρομάζει το προσκυνημένο σύστημα.. γιατί ξεσηκώνει τις συνειδήσεις και καλεί τους σκλαβωμένους σε αντίσταση.

Ο Κωνσταντίνος τους τρομάζει.. γιατι τους δείχνει ότι υπάρχει και ο άλλος δρόμος, αυτός της Τιμής, της αξιοπρέπειας, και του αγώνα για ότι αγαπάς.. όποιο και αν είναι το τίμημα.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, έπεσε μαχόμενος, είναι νεκρός..

αλλά από την φωτιά που άναψε στις συνειδήσεις των νέων ανθρώπων, θα ξεπηδήσουν δέκαδες Κατσίφες, για να συνεχίσουν τον αγώνα.. μέχρι την ΝΙΚΗ.

Tilemachos

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitterLoading...