Ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 της αμερικανικής Αεροπορίας που στάθμευε στην Ιαπωνία, έριξε κατά λάθος μια αδρανή βόμβα ασκήσεων 230 κιλών κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης σε ιδιωτικό χώρο κοντά στην αεροπορική βάση Misawa στο νομό Aomori πριν λίγες μέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Η ψεύτικη βόμβα έπεσε σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από το κέντρο εκπαίδευσης στη βάση. Δεν περιείχε εκρηκτικά και δεν αναφέρθηκαν ζημίες ή τραυματισμοί.

ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου Yoshihide Suga σε συνέντευξη Τύπου στις 7 Νοεμβρίου δήλωσε για το θέμα ότι «Ένα τέτοιο περιστατικό είναι μια τεράστια ανησυχία για τους κατοίκους της περιοχής και δεν πρέπει ποτέ να επαναληφθεί. Καλούμε τους αμερικανικούς στρατιωτικούς να παράσχουν περισσότερες πληροφορίες και αποτελεσματικά μέτρα για την αποφυγή στο μέλλον παρόμοιων συμβάντων.»

  Κάπως έτσι ξεκινάει η παγκόσμια κρίση; - κινέζικα κεφάλαια 2 + τρισεκατομμυρίων δολαρίων αποχωρούν από τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με το υπουργείο, η αμερικανική Αεροπορία στην Ιαπωνία στις 8:50 π.μ. στις 7 Νοεμβρίου ενημέρωσε το Ιαπωνικό Γραφείο Προστασίας Tohoku ότι το F-16 έριξε μια αδρανή βόμβα σε μια περιοχή κοντά στη βάση, η οποία διασχίζει την πόλη Misawa και το χωριό Rokkasho του ίδιου νομού.

Αμερικανικές δυνάμεις εντόπισαν αργότερα το σώμα της αδρανούς βόμβας που είχε θαφτεί στο χορτάρι σε ιδιωτικό αγρόκτημα, περίπου 5 χιλιόμετρα δυτικά της βάσης. Οι δυνάμεις των Η.Π.Α. διαμήνυσαν στο ιαπωνικό υπουργείο ότι θα αποφύγουν προς το παρόν την εκπαίδευση με ρίψεις αδρανών βομβών.

  Τούρκοι αναλυτές: «Οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα μας δείχνουν τις κάννες τους»

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

ptisidiastima.comLoading...