Πίσω από ελεγκτικό συνέδριο επιχείρησε να κρυφτεί ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις για το Προσφυγικό.

Μάλιστα, διατυμπάνισε ότι οι λογαριασμοί όλων όσοι εμπλέκονται είναι ανοιχτοί, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την Δικαιοσύνη, η οποία έχει ήδη αρχίσει να ερευνά την υπόθεση. «Τα στοιχεία για την διάθεση των κονδυλίων σάς εκθέτουν», είπε απευθυνόμενος προς την ΝΔ και μίλησε για «συνειδητή προσπάθεια διαστρέβλωσης και υπεραπλούστευσης για ένα τέτοιο ζήτημα».

«Αν θέλετε οι τραπεζικοί μας λογαριασμοί είναι ανοικτοί για οσμή σκανδάλων», συμπλήρωσε ο κ. Βίτσας, σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι η κυβέρνηση είναι καθαρή.

  ΥΠΕΞ: Απορρίπτονται οι ισχυρισμοί για τον νεκρό στον Έβρο - Η Τουρκία να φυλά τα σύνορά της

Την ίδια στιγμή, όμως, άφησε να εννοηθεί ότι σε περίπτωση που δεν προχωρούσαν σε απευθείας αναθέσεις, τότε οι πρόσφυγες θα έμεναν νηστικοί. «Τι θα έλεγα (σ.σ. στους πρόσφυγες) περιμένετε να το δει το ελεγκτικό συνέδριο για να φάτε», τόνισε υπαινισσόμενος ότι λόγω αυτών των καθυστερήσεων αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε αναθέσεις.

Να σημειωθεί ότι αποκάλυψε ότι ο ίδιπς πρότεινε να γίνουν κοινοπραξίες ντόπιων για να μπορούν να τις πάρουν.

Σε ό,τι αφορά τα χρήματα που έχουν διατεθεί, ο κ. Βίτσας τόνισε ότι για το προσφυγικό έχουν δοθεί συνολικά 1,41 δισ. ευρώ. «561 εκατ. ως τακτική χρηματοδότηση και ως έκτακτη 680 εκατ. ευρώ», τόνισε ο αρμόδιος Υπουργός και εξήγησε:

  Τουρκικά ΜΜΕ: Νεκρός από ελληνικά πυρά στον Έβρο Τούρκος πολίτης - Διαψεύδει η Αθήνα

-Από τα 561 εκατομμύρια € έχουν εκταμιευθεί 164 εκατομμύρια € που υπόκειται σε αυστηρούς ελέγχους και εγκρίσεις.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

-Από τα 480 εκατομμύρια € σε υπηρεσίες αντιστοιχούν 233 και συγκεκριμένα έχουν εκταμιευθεί και εκταμιεύονται σταδιακά: Υπουργείο άμυνας 127,73 εκατομμύρια € Υπουργείο υγείας 27,45 εκατομμύρια €, Υπουργείο εσωτερικών 26,95 εκατομμύρια €, υπουργείο υποδομών και μεταφορών 12,76 εκατομμύρια €, Υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής 10,42 εκατομμύρια €
ΠηγήLoading...