Σοκ και δέος επικρατεί στην Τουρκία. Δημοσιογράφοι και αμυντικοί αναλυτές την ”πέφτουν” στον Ερντογάν για το ”φιάσκο” των S-400.

Εδώ και λίγες ημέρες κυκλοφορεί η πληροφορία πως η Τουρκία δεν θα παραλάβει άλλους S-400 και πως ήδη αυτοί που έχουν αγοραστεί, στην ουσία θα είναι ”νεκροί.”

Ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται, δήλωσε πριν λίγες ημέρες ότι η ενεργοποίηση του πυραυλικού αμυντικού συστήματος S-400 που αγοράστηκε από τη Ρωσία καθυστέρησε λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική.

Ο λόγος που δεν ενεργοποιείται το αντιπυραυλικό σύστημα είναι οικονομικός καθώς στην Άγκυρα υπάρχουν δεύτερες σκέψεις αναφορικά με το αν η χώρα μπορεί να αποπληρώσει 2.5 δισ. δολάρια στην Ρωσία.

  Μέρκελ: Να ξεκινήσουν συνομιλίες Τουρκία και Ελλάδα για τις γεωτρήσεις στην Μεσόγειο

Ως γνωστό, η Τουρκία βρίσκεται ήδη σε ασταθές έδαφος, καθώς το ήδη υποτιμημένο νόμισμα της αλλά και η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού απειλούν την εύθραυστη οικονομία της χώρας.

Η λίρα έχει ήδη πληγεί από τη νομισματική κρίση της χώρας το 2018 και το 2019, με το δολάριο να ενισχύεται έναντι του τουρκικού νομίσματος κατά 13%.

Ήδη Τούρκοι δημοσιογράφοι ”βγάζουν” τα μαχαίρια τους κατά του Ερνογάν. Ο δημοσιογράφος Χ. Οζντάγκλα γράφει χαρακτηριστικά:

”Προχωράμε προς τη χειρότερη αποτυχία αγοράς όπλων στην ιστορία της Τουρκίας. Η απώλεια επίσης των μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35 του ΝΑΤΟ, συνεπάγεται απαράδεκτους κινδύνους για την Τουρκία. Με την νέα αναβάθμιση του αεροπορικού της στόλου, η Ελλάδα θα έχει την απόλυτη υπεροχή του αέρα, θα αυξήσει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια και θα έχει τον πλήρη έλεγχο στο Αιγαίο.

  Αλγερινός που μαχαίρωσε γυναίκα σε διάρρηξη κρίθηκε παράφρων και δεν πάει φυλακή

Η ισορροπία στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, μπορεί επίσης να αντιστραφεί.”

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

makeleio.grLoading...