Ένας Βρετανός πέθανε αφού φέρεται να πήγε στην Τουρκία για μεταμόσχευση μαλλιών.
Ο άνδρας, 38 ετών, είχε ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για να νοσηλευτεί στην κλινική Dr Cinik στην περιοχή Besiktas της μεγάλης πόλης, αναφέρει το τουρκικό μέσο OdaTV.
Σε δήλωσή της μετά το θάνατο του άνδρα, η κλινική ανέφερε ότι ο ασθενής «απροσδόκητα αισθάνθηκε αδιαθεσία για λόγους που είναι ακόμα άγνωστοι» καθώς προετοιμαζόταν για χειρουργική επέμβαση, προσθέτοντας ότι αρρώστησε «πριν ξεκινήσει η διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών».
Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά πέθανε αργότερα εκείνη την ημέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν στην κλινική αισθητικής για μια δεύτερη επέμβαση μετά από μια «επιτυχημένη» πρώτη επέμβαση.
Σύμφωνα με το OdaTV, οι τουρκικές υγειονομικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα και το σώμα του άνδρα έχει μεταφερθεί στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής για αυτοψία.
Εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στον Independent: «Υποστηρίζουμε την οικογένεια ενός Βρετανού που πέθανε στην Τουρκία και είμαστε σε επαφή με τις τοπικές αρχές».
Ένας εκπρόσωπος της κλινικής δήλωσε στην Telegraph: «Όλα τα σχετικά ιατρικά έγγραφα που σχετίζονται με αυτό το περιστατικό έχουν υποβληθεί στις αρμόδιες αρχές και το θέμα διερευνάται επί του παρόντος από δικαστικά όργανα.
«Λόγω της συνεχιζόμενης νομικής διαδικασίας και από σεβασμό στην ιδιωτική ζωή της οικογένειας, δεν θα αποκαλυφθούν περαιτέρω λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή».
Η ιστοσελίδα του Δρ Cinik περιγράφει τον εαυτό της ως κορυφαία κλινική που έχει πραγματοποιήσει πάνω από 50.000 μεταμοσχεύσεις 20 χρόνια εμπειρίας.
Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι ταξιδεύουν στην Τουρκία ετησίως για θεραπείες αποκατάστασης μαλλιών, αναφέρει το Τουρκικό Συμβούλιο Ταξιδιών Υγείας.
με πληροφορίες Independent