Βρετανός Βουλευτής άρπαξε από το λαιμό διαδηλώτρια της Greenpeace (Βίντεο)

Κύμα αντιδράσεων προκάλεσε η κίνηση Βρετανού βουλευτή των Συντηρητικών Μαρκ Φιλντ να αρπάξει από το σβέρκο διαδηλώτρια της Greenpeace σε επίσημο δείπνο.

«Μπορείτε να βγάλετε έξω αυτό το άτομο;», είπε ο βουλευτής ενώ άρπαζε από το λαιμό την διαδηλώτρια της Greenpeace, η οποία το μόνο που πρόλαβε να πει ήταν: «κάνουμε ειρηνική διαμαρτυρία».

Η κίνηση αυτή μπορεί να στοιχίσει ακριβά στον βουλευτή για τον οποίο το κόμμα του υποσχέθηκε να διεξάγει έρευνα, ωστόσο, ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους στο δείπνο, σηκώθηκαν όρθιοι για να τον χειροκροτήσουν.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, το επεισόδιο σημειώθηκε λίγη ώρα αφότου διαδηλώτριες της περιβαλλοντικής οργάνωσης εισέβαλαν, φορώντας κόκκινες τουαλέτες, στο ετήσιο δείπνο Bankers and Merchants, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπουργού Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ σχετικά με την κατάσταση της βρετανικής οικονομίας λόγω του Brexit.

Διαβάστε:  Ο Μάρκος Μπότσαρης γίνεται κόμικ και ευελπιστεί να ξεπεράσει τους 300

«Ενήργησα ενστικτωδώς» ήταν η δικαιολογία του βουλευτή για την απαράδεκτη στάση του. «Δεν υπήρχε κανένας άνδρας ασφάλειας και για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου ανησύχησα πραγματικά ότι θα μπορούσε να ήταν οπλισμένη… Ως αποτέλεσμα, άρπαξα σφιχτά τον ‘εισβολέα’ για να την απομακρύνω από το δωμάτιο όσο πιο γρήγορα γινόταν» υποστήριξε.

«Λυπάμαι βαθύτατα για αυτό το επεισόδιο, και ζητώ ανεπιφύλακτα συγγνώμη στη συγκεκριμένη κυρία, αλλά στο σημερινό κλίμα ένιωσα την ανάγκη να ενεργήσω αποφασιστικά για να εξαλείψω την απειλή χάρη στην ασφάλεια των παρόντων» πρόσθεσε.

Πάντως, παρά την συγνώμη που ζήτησε ο βουλευτής, ο πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος, Μπράντον Λούις, επιβεβαίωσε ότι το κόμμα θα διερευνήσει τη συμπεριφορά του.