Θα εγκαταστήσουν πρόσφυγες και στο ξενοδοχείο της Πικρολίμνης σύμφωνα με το eidiseis.gr – Αντιδράσεις από τον δήμαρχο Κιλκίς: Δεν θα το επιτρέψουμε

Την απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να μεταφέρει και να εγκαταστήσει μέσα στο σαββατοκύριακο 100 “πρόσφυγες” στο ξενοδοχείο της Πικρολίμνης μετέφερε στο δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Χρυσοχοΐδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ΕΙΔΗΣΕΩΝ, κάθετα αρνητικός σε μια τέτοια εξέλιξη ήταν ο δήμαρχος Κιλκίς, τονίζοντας πως η δημοτική αρχή δεν θα επιτρέψει μια τέτοια εγκατάσταση, τη στιγμή που ο δήμος Κιλκίς φιλοξενεί ήδη κοντά 700 πρόσφυγες στο ξενοδοχείο των Μουριών και σε κατοικίες στην πόλη του Κιλκίς.

  ΕΦΕΤ: Νέα ανάκληση αλλαντικών – Ποια είναι

Ο κ. Κυριακίδης κινήθηκε άμεσα για να συντονίσει την αντίδραση του δήμου. Επισκέφθηκε το ξενοδοχείο, όπου μάλιστα του είπαν πως οι ίδιοι γνωρίζουν για 65 πρόσφυγες και όχι για 100. Επικοινώνησε με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας και του ζήτησε την άμεση συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου και την κοινοποίηση της απόφασής του στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο με τους συνεργάτες του δημάρχου και ταυτόχρονα ενημερώθηκαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

  Πρωτοφανές παραλήρημα Καιρίδη: Δεν υπάρχει παραβίαση από πλευράς της Τουρκίας!

Ετσι, οδηγούμαστε και σε δημόσια Έκτακτη Κατεπείγουσα Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, την 1η Νοεμβρίου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για το εξής θέμα Η/Δ: Ενημέρωση – λήψη απόφασης για την ενδεχόμενη εγκατάσταση προσφύγων στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος “ΠΙΚΡΟΛΙΜΝΗ”.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...