Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι στο Κρανίδι για τους λαθρομετανάστες

Το λαθρομεταναστευτικό θα είναι το βατερλώ της Νέας Δημοκρατίας – Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι και στο Κρανίδι

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα στους κατοίκους στο Κρανίδι, μετά από τον εντοπισμό τριών νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στο ξενοδοχείο, όπου φιλοξενούνται αφρικανοι λάθρο μετανάστες.

Οι κάτοικοι ζητούν το κλείσιμο της δομής και καταγγέλλουν πως ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης, Νίκος Μηταράκης είχε χαρακτηρίσει ακατάλληλη τη δομή και είχε υποσχεθεί να προχωρήσει στην κατάργησή της.

Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι και δρομολογούν κινητοποιήσεις, καθώς σε λίγες μέρες ξεκινά και επίσημα η τουριστική σεζόν και όπως λένε απειλείται η οικονομία της περιοχής, που έχει διεθνή τουριστική εμβέλεια και φιλοξενεί επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

  Κόρη Μανώλη Καντάρη - "Δεν είδα την ίδια ευαισθητοποίηση για τον πατέρα μου"

Ήδη χθες, κάτοικοι, φορείς και επαγγελματίες της Ερμιονίδας προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τονίζοντας πως η δομή θα έπρεπε να είχε ήδη εκκενωθεί. Μάλιστα το νέο κρούσμα παρουσιάστηκε λίγες ώρες αφότου έληξε η καραντίνα.

Το νέο κρούσμα είναι ένας ανήλικος, ο οποίο διαμένει στη δομή μαζί με περισσότερους από 450 λάθρο μετανάστες.
Υπενθυμίζεται ότι την 21η Απριλίου είχαν εντοπιστεί 153 κρούσματα κορωνοϊού στη συγκεκριμένη δομή.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας ήδη έχει προσφύγει στον Εισαγγελέα Ναυπλίου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Γεωργακόπουλος στην αναφορά του προς τον Εισαγγελέα, «αντιλαμβάνεστε πως με την ελεύθερη μετακίνηση των φιλοξενουμένων προσφύγων υπάρχει τεράστιος κίνδυνος μετάδοσης του ιού στους κατοίκους και στους επισκέπτες του Δήμου Ερμιονίδας, ο οποίοι πλέον είναι ανάστατοι και εξαιρετικά ανήσυχοι».

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter
  Οι αστυνομικοί κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή

Με πληροφορίες star.gr