Connect with us

Διεθνή

Ύποπτες αφίξεις Ρώσων “τουριστών” πριν το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ

Ύποπτες αφίξεις Ρώσων “τουριστών” πριν το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ.
Ανώτεροι Ρώσοι αξιωματούχοι έφτασαν στην ΠΓΔΜ λίγο πριν από το δημοψήφισμα. Πηγές της τηλεόρασης ‘Alsat M’ προσκείμενες στις αρχές ασφαλείας επιβεβαιώνουν ότι αρκετοί αξιωματούχοι από τη Ρωσία έχουν αφιχθεί στη χώρα εδώ και αρκετές ημέρες. Οι δραστηριότητες τους δεν είναι επίσημα γνωστές και άτυπα λέγεται ότι οι δραστηριότητες τους συνδέονται με θέσεις εναντίον του δημοψηφίσματος», γράφει το δημοσίευμα.

Εμπιστευτικές πηγές αναφέρουν ότι οι άνθρωποι αυτοί παρακολουθούνται από τις αρχές, αλλά δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με τις δραστηριότητές τους. Τονίζεται δε ότι έχουν συναντήσεις με πολίτες, πολιτικούς εκπροσώπους και ασχολούνται με την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση.

Εντούτοις, συνεχίζει το δημοσίευμα, επικρατεί σιγή από τις αρμόδιες αρχές ασφαλείας, ενώ η υπηρεσία αντικατασκοπείας δεν αναφέρει σχετικά για την πιθανή εντατικοποίηση των ρωσικών δραστηριοτήτων που απειλούν το δημοψήφισμα.

Το υπουργείο Εσωτερικών αφήνει να εννοηθεί ότι οι δραστηριότητες τους βρίσκονται υπό έλεγχο.«Στο πλαίσιο των έννομων αρμοδιοτήτων του, το Υπουργείο Εσωτερικών λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε η διαδικασία του δημοψηφίσματος να κυλήσει ομαλά», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η Ρωσική πρεσβεία αντέδρασε σε όλα αυτά τα δημοσιεύματα, απορρίπτοντας κάθε παρέμβαση:«Απορρίπτουμε όλες τις εικασίες για σκόπιμη παρέμβαση της Ρωσίας στις εσωτερικές υποθέσεις της ΠΓΔΜ ή για οποιαδήποτε κρυφή πολιτική ατζέντα. Η Πρεσβεία λειτουργεί απολύτως σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις και τη διεθνή πρακτική των διακρατικών επικοινωνιών και των συμφερόντων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη ΠΓΔΜ είναι η διατήρηση της κυριαρχίας, της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας. Θέλουμε να τονίσουμε ότι κανένα ‘μακεδονικό’ κόμμα, κοινωνικό-πολιτική οργάνωση, ούτε καν ορισμένα πρόσωπα δεν δικαιούνται να επικαλούνται το όνομα της Ρωσίας».

Δείτε επίσης:  Προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον υπουργό Άμυνας της Υεμένης - Έπεσε σε νάρκη το αυτοκίνητο του

Στοιχεία, ωστόσο, των μυστικών υπηρεσιών, μιλούν για αριθμό ρεκόρ Ρώσων και Ουκρανών που έφθασαν στη Σκόπια, ήδη, από τον Ιούλιο. Μάλιστα αναφέρονται σε 5.400 Ρώσους και 6.000 Ουκρανούς που βρίσκονται στα Σκόπια, χωρίς χρονοδιάγραμμα της παραμονής τους και αναφέρονται ως τουρίστες. Ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς έρχεται σε επαφές με το λαό και ασκούν πολιτική, πολιτιστική και θρησκευτική δραστηριότητα. Συμμετέχουν σε σεμινάρια, ομιλίες καθώς και σε εμπόριο σε διάφορους τομείς.

Το δημοσίευμα βασισμένο σε πηγές των μυστικών υπηρεσιών, επισημαίνει ότι πιθανόν πρόκειται για Ρώσους πράκτορες που ασκούν πολιτικές και θρησκευτικές δραστηριότητες στη χώρα.

ΠηγήLoading...
Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα το άρθρο μέσα σε κόσμια πλαίσια - Το Hellasnow.com δεν υιοθετεί όλες τις απόψεις, υβριστικά η συκοφαντικά σχόλια θα διαγράφονται. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το Hellas-now.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement
Advertisement

Διαβάζονται