Ο υπουργός Αμύνης Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος στα θέματα Αιγαίου, Μεσογείου και Κύπρου δήλωσε: ” Στις συνθήκες Ζυρίχης και Λονδίνου υπάρχουν ως εγγυήτριες, η Αγγλία, η Ελλάδα και η Τουρκία. Εκεί πέρα υπάρχουν δύο κοινότητες, η κυριαρχία και η παρουσία δύο κοινοτήτων.

Υπάρχει το δίκαιο της θάλασσας και το διεθνές δίκαιο. Αν εσείς προσπαθείτε μία χώρα με 1870 km ακτές να την κλείσετε στα σύνορά σας και δηλώνετε πως “όλα είναι δικά μου”, τότε υπάρχει πρόβλημα.

  Τανάγρα: Ξεκίνησαν οι πρώτες δοκιμές του πρωτότυπου αναβαθμισμένου F-16V της Π.Α.

Κάποιες χώρες χωρίς να βλέπουν την ισχύ και το μπόι τους, αναλαμβάνουν ρόλους στην Αν. Μεσόγειο. Αυτά είναι αδιέξοδα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να έρχεται από χιλιάδες km μακριά και να βάζει εδώ κανόνες. Στα δικαιώματα και στο δίκαιο ούτε τρώμε κάποιου άλλου, ούτε επιτρέπουμε να φάνε το δικό μας. Ιδιαίτερα από τρίτες πλευρές προσδοκούμε να είναι αντικειμενικές, χωρίς προκαταλήψεις και αμερόληπτες.” Ο Ακαρ ανέφερε ότι η Τουρκία πλέον σε αυτό το θέμα δεν προτίθεται να υποχωρήσει και είπε “Υπάρχει ένα μόνο που θα γίνει.

  Τουρκία: Βούλιαξε φορτηγό πλοίο με ρωσική σημαία ανοιχτά της πόλης Μπαρτίν

Η Ελλάδα θα έρθει, θα μιλήσουμε και θα συνομιλήσουμε. Μέσω της οδού του διαλόγου και της κοινής λογικής, θα υπάρξουν λύσεις και αυτές θα γίνουν αποδέκτες. Πέραν αυτού με εγωισμό και με καπρίτσια υπάρχει και το “Συνεχώς θα γίνεται αυτό που λέω”. Όχι αυτό, δεν μπορείτε να το επιβάλλετε. ”

haberler.com
tourkikanea.gr

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...