Ακόμα και περιορισμούς στην κυκλοφορία είναι έτοιμη να επιβάλλει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης (18/03), ξεκαθάρισε ότι αυτό είναι το έσχατο σενάριο και αυτή την στιγμή δεν βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο, καθώς η κυβέρνηση πήρε έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα.

Σημείωσε επίσης πως αυτή την στιγμή υπάρχει και μεγάλη προσωπική ευθύνη για την τήρηση των μέτρων και θα υπάρξουν κυρώσεις για αυτούς που φέρονται αντικοινωνικά και παραβιάζουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

  Υπ. Εξωτερικών Ουγγαρίας αποστομώνει δημοσιογράφο: "Η Ουγγαρία θα παραμείνει Ουγγρική! Δεν επιτρέπουμε εισβολή"

Παράλληλα, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι σε περίπτωση κλιμάκωσης των μέτρων θα υπάρξουν και διοικητικές κυρώσεις, υπογράμμισε ωστόσο ότι τα μέτρα αυτή την στιγμή τηρούνται σε ικανοποιητικό βαθμό.

Όπως είπε η κυβέρνηση έχει ένα προγραμματισμένο σχέδιο, αλλά αν η κοινωνία έχει αντικοινωνική συμπεριφορά τότε το πρόβλημα θα είναι μεγάλο, όπως είπε.

Για όσους έρχονται στην χώρα παράνομα,ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι αυτοί από σήμερα θα απομονώνονται , ανέφερε πως έχουν ληφθεί και μέτρα για την λειτουργία των ΚΥΤ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «τώρα αντιλαμβανόμαστε την αξία του να υπάρχουν κλειστές δομές για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter


Loading...