Ο συμβολισμός είναι ισχυρός στην ομιλία του Σαλβίνι στην Ρώμη – Πολεμάμε για να αλλάξουμε την Ευρώπη εκ των έσω, ενάντια στα ισχυρά κέντρα εξουσίας.

Από νωρίς το πρωί έφτασαν πούλμαν και τρένα από όλη την Ιταλία. Από την μία, ο Γραμματέας της Λέγκα Μ. Σαλβίνι θέλει να αυξήσει την δύναμή του στην κεντρική και νότια Ιταλία στοχεύοντας και στην κατάκτηση του δήμου της πρωτεύουσας.

Από την άλλη, «διαφημίζει» την αύξηση της επιρροής του σε όλη την χώρα αφού στην πρόθεση ψήφου πλέον η Λέγκα ξεπερνά το 31% ενώ τα Πέντε Αστέρια «σταματούν» στο 26%.

Είναι η νέα στρατηγική κίνηση του Μ. Σαλβίνι: δυναμική μετάβαση στη Ρώμη με κινητοποίηση στην πλατεία του Λαού της Αιώνιας Πόλης. Κύριο σύνθημα της σημερινής συγκέντρωσης είναι «πρώτα οι Ιταλοί, από τα λόγια στα έργα».

Από νωρίς το πρωί έφτασαν πούλμαν και τρένα από όλη την Ιταλία. Από την μία, ο Γραμματέας της Λέγκα θέλει να αυξήσει την δύναμή του στην κεντρική και νότια Ιταλία στοχεύοντας και στην κατάκτηση του δήμου της πρωτεύουσας. Από την άλλη, «διαφημίζει» την αύξηση της επιρροής του σε όλη την χώρα αφού στην πρόθεση ψήφου πλέον η Λέγκα ξεπερνά το 31% ενώ τα Πέντε Αστέρια «σταματούν» στο 26%.

  Έκθεση κόλαφος από τον ΟΗΕ: Κατηγορεί τον Άσαντ για εγκλήματα πολέμου

«Δεν είναι μια κινητοποίηση κατά της Ευρώπης αλλά για να την αλλάξουμε εκ των έσω» επιμένει ο Σαλβίνι. «Ακολουθούμε σωστή πορεία και αυτό αποδεικνύεται από το ότι οι εκπρόσωποι των ισχυρών εξουσιών μας πολεμούν. Κάνουμε αναγκαία πράγματα, αυτά που χρειάζονται εξήντα εκατομμύρια Ιταλοί», πρόσθεσε ο γραμματέας της Λέγκα.

Η κύρια αναφορά του είναι στις ενώσεις βιομηχάνων και βιοτεχνών, οι οποίες κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δεν στηρίζει με αποφασιστικό τρόπο, την οικονομική ανάπτυξη. Είναι σαφές, πάντως ότι η σημερινή συγκέντρωση είναι και μια «γενική δοκιμή» ενόψει των Ευρωεκλογών.

  Προειδοποιητικά “πυρά” Πατριάρχη Μόσχας σε Ερντογάν για την Αγία Σοφία: Μην το κάνεις

Στόχος ο συμβιβασμός με την Κομισιόν
Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες τα δυο κόμματα της κυβερνητικής συμμαχίας, προς το παρόν, έχουν κατεβάσει τους τόνους. Με κύριο στόχο τον συμβιβασμό με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την αποφυγή της διαδικασίας κυρώσεων, η οποία θα μπλόκαρε και την πρόσβαση της Ιταλίας στα ευρωπαϊκά ταμεία. Αμέσως μετά, όμως, από την διαφαινόμενη συμφωνία, είναι βέβαιο ότι η αντιπαράθεση θα ξαναρχίσει.

Χθες βράδυ τέλος η βουλή της Ρώμης έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε για την έγκριση του προϋπολογισμού και τώρα αναμένεται η κατάθεση καθοριστικών τροπολογιών στην γερουσία. Στο μεταξύ βέβαια ο Σαλβίνι (βασιζόμενος στα θετικά γκάλοπ) προειδοποιεί τους κυβερνητικού του εταίρους: «το συμβόλαιο που υπογράψαμε τον Μάιο με τα Πέντε Αστέρια για την διακυβέρνηση της χώρας τώρα μπορεί και να αλλάξει».

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

με πληροφορίες naftemporikiLoading...